Om mig

Jag heter Linda Åkerlund och har under ett antal år arbetat som projektledare inom olika områden från utbildning inom teknisk verksamhet till rena IT-projekt. Jag har även arbetat med uppgiftsanalys och design vid utveckling av utbildning för kärnkraftspersonal. I bagaget har jag även erfarenheter som orginalare och animatör. Jag finns även på Linkedin. Du kan kontakta mig där eller via epost: kerlundesign@gmail.com.

MITT VARFÖR

Ett intresse både privat och i mitt nuvarande yrke som UX-designer är hur man kan anpassa design, IT-stöd med mera efter användares/kunders behov och inte tvärtom. All digitalisering börjar med människor och deras behov! Digitalisera inte för digitaliseringens skull, digitalisera för användarna och verksamhetens skull. Jag vill bidra till att vända fokus från teknik till verksamhet och användare. Syfte är att få högre nytta och lönsamhet av investeringar på digitala system/produkter/tjänster. Användaracceptansen är den särskilt viktigaste faktorn för en lyckad lansering, därför är det viktigt att användarna upplever att produkten/tjänsten ger en nytta för dem.

DEN HÄR SITEN

På kerlundesign.se presenterar jag dels det som jag har arbetat med under min utbildning till digital designer på Högskolan Kristianstad. Jag ger här konkreta exempel på hur jag har tillämpat designmetoder och varför jag valt just dessa metoder. Jag har en kandidatexamen inom informatik, här finns mitt examensarbete: “Att skapa användarupplevelser genom digitalisering med AI”

Eftersom jag arbetar B2B så har jag kan jag av sekretesskäl inte vis case från mitt arbete, men hör gärna av dig så kan vi diskutera metoder och tillvägagångssätt för att skapa bra användarupplevelser och nytta i verksamheten.

CV

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: