Start » Designblogg med tips och inspiration för en hemsida besökare gillar » Så bygger du en professionell webbplats med Elementor

Så bygger du en professionell webbplats med Elementor

professionell design med elementor

WordPress Elementor är ett allt-i-ett tillägg som hjälper dig skapa en proffsig hemsida.

I dagens digitala era är en professionell och välfungerande webbplats en viktig faktor för alla företag . Tidigare var processen att skapa och designa en webbplats komplicerad och krävde ofta kunskap om kodning eller anställning av dyra webbutvecklare. Men tack vare verktyg som WordPress och Elementor, kan du också skapa en imponerande webbplats utan att behöva spendera en förmögenhet.

För och nackdelar med att använda Elementor

Fördelen med att använda färdiga mallar är att hemsidan blir mer användarvänlig, då de har en genomtänkt design. Dessutom kan du enkelt se att den ser bra ut även i mobilen och göra justeringar om något inte ser ut som du önskar. Mobilversion och datorversion behöver ju inte alltid ha exakt samma innehåll. En sidbyggare som Elementor är inte lika oflexibel som WordPress vanliga redigering. Där kan det vara riktigt svårt att få till den design du önskar om du inte har djupare kunskap hur du ska göra.

Nackdelar som jag ser det är ju om många använder samma mallar så att det finns en hel uppsjö av liknande webbsidor. Om du inte anpassar efter ditt varumärke och din målgrupp så ser din sida ut som många andra och du kan ha svårt att fånga uppmärksamheten från besökarna. Här kan det krävas viss expertis för att du ska kunna skapa en sida som verkligen “är ditt företag”. I dagens konkurrens är det oftast avgörande att nå ut genom bruset. En hemsida med exakt samma mall som många andra gör inte det.

Att använda Elementor

Detta är en verkligt kraftfull hemsidebyggare med ett flertal mallar för hemsidor. Det ger dig möjlighet att skapa professionella webbplatser med hjälp av en intuitiv dra-och-släpp-funktionalitet. Verktyget gör det enkelt för både nybörjare och erfarna användare att bygga och redigera sidor utan att behöva några kodningskunskaper. Med Elementor kan du skapa en snygg och responsiv webbplats som ger ditt företag en stark online-närvaro. Alla mallar kan också anpassas utifrån dina specifika önskemål, du kan ta bort saker du inte vill ha och lägga till andra.

Så hur använder du WordPress Elementor för att skapa din webbplats? Låt oss titta på några praktiska exempel:

Välj en lämplig mall

Elementor erbjuder ett brett utbud av färdiga mallar för olika branscher och ändamål. Välj den mall som passar bäst för ditt företag och börja anpassa den efter dina behov. Om du till exempel driver en restaurang kan du välja en mall som har specifika funktioner för att visa menyn, boka bord och visa recensioner.

Exempel på mallar:

Mallar i Elementor

Anpassa designen

Med Elementors dra-och-släpp-funktion kan du enkelt ändra layout, färger, typsnitt och bilder på din webbplats. Det är fritt fram att experimentera med olika designalternativ tills du är nöjd med resultatet. Dessutom kan du skapa anpassade sektioner och kolumner, vilket ger dig full kontroll över sidans utseende.

Här kan du se sektioner och kolumner samt innehåll. Varje “del” av sidan är flyttbar och innehållet kan redigeras.

Innehåll sektioner o kolumner i Elementor

Lägg till innehållsblock

När du har anpassat designen är det dags att lägga till ditt innehåll. Du skapar och redigerar innehåll direkt på sidan med hjälp av textredigeraren. Dessutom kan du lägga till text, bilder, videor och andra medier för att förstärka ditt budskap och innehåll. Varje innehållsblock drar du enkelt in på din sida och sedan börja redigera den.

Här kan du se de grundläggande innehållsblocken:

Grundläggande innehållsblock Elementor

Avancerade innehållsblock

Du kan lägga till kontaktformulär, sociala medieikoner, bildspel, prislistor och mycket mer med bara några klick. Detta gör det möjligt för dig att skapa en dynamisk och interaktiv webbplats som ökar dina besökares engagemang. Även dessa block drar du in på sidan och kan sedan fylla med det innehåll du vill.

Några exempel på avancerade innehållsblock:

Avancerade innehållsblock elementor

Worpress Elementor är ett kraftfullt verktyg som gör det möjligt för dig att skapa en webbplats utan att behöva några tekniska kunskaper. Med användarvänlig funktionalitet och flexibilitet kan du designa och anpassa din webbplats enligt dina specifika behov och mål. Tillägget är helt gratis men om du vill ha ännu mer funktioner och möjligheter finns det en PRO-version. Du kan läsa mer om Elementor här >> (observera att jag inte är återförsäljare så detta är inte en säljlänk). Du kan själv lägga till WP Elementor under tillägg i WordPress.

Värt att tänka på innan du börjar

Ha alltid ditt varumärke och dina potentiella kunder (hemsidebesökarna) i fokus när du designar din sida. Den ska vara lätt att använda, hitta runt på och det ska vara tydligt vad du kan hjälpa din målgrupp med. Mallarna är designade för detta men de är ju i grunden inte speciellt personliga eller specifika för just ditt företag.

Det som kan vara klokt att ta hjälp med innan du börjar är planering och struktur för hela hemsidan. Bland annat att sätta grunden för bland annat SEO (sökmotoroptimering), varumärke och ett innehåll som attraherar din målgrupp.

Detta sparar dig problem längre fram om du skulle upptäcka att hemsidan inte fungerar som du tänkt. Det här är något som jag ofta hjälper mina kunder med när de redan har en hemsida. Det blir ofta onödigt stort jobb jämfört med att det görs rätt från början.

Om du känner att du inte riktigt vet hur du ska börja med din hemsida? Boka in en konsultation så hjälper jag dig igång.

Jag vill boka en konsultation >>

Rulla till toppen