Att bygga en hemsida som blir en viktig resurs i ditt företag

bygga en hemsida som levererar

Att bygga en hemsida låter svårt

Jag vet att det ofta finns flera trösklar att ta sig över för att komma igång med hemsidan. Att bygga en hemsida själv kan vara en utmaning. Detta är dock fullt möjligt om du använder färdiga mallar i WordPress.

Det som är viktigt att tänka på är att det finns två förutsättningar för att din hemsida ska bli en resurs att lita på:

  • Besökare hittar till hemsidan
  • Hemsidans design och innehåll hjälper besökare att konvertera. Konvertering kan innebära att man klickar på dina erbjudanden, fyller i ett formulär eller köper dina produkter. Allt beroende på vad du har för mål med hemsidan.

Lyckas med din hemsida – 3 viktiga faktorer

  1. Planera för sökmotoroptimeringen (SEO) redan från början. Detta innebär att du bör analysera och välja ut ett antal sökord som du sedan kan använda på dina första sidor. Utöver det behöver du säkerställa att alla bildfiler har rätt storlek och filformat.
  2. Gör en skiss på hemsidans struktur. Vilka sidor behöver du för att kunna nå de mål du har med din webbsida? Det räcker oftast med ca 3-5 sidor att börja med. Du kan alltid lägga till fler sidor längre fram.
  3. Planera för konverteringen. Användarupplevelsen har en stor betydelse här. Detta innebär att innehållet ska adressera dina besökares behov. Alltså orsaken till att de sökte och hamnade på din hemsida. Sedan behöver du lägga in tydliga uppmaningar till besökaren som får hen att klicka. Exempelvis en knapp med text som kopplar till ditt erbjudande, att fylla i ett formulär eller att prenumerera på ditt nyhetsbrev. Har du en webbshop så är ju ett köp en konvertering.
bygga hemsida

Bygga hemsida enkelt med WordPress

Många företagare tycker att tekniken är svår. Detta blir ofta en tröskel för att komma igång med t ex hemsidan. Jag vet också att WordPress kan upplevas rätt omfattande när du inte är van vid liknande system. Fördelarna är dock flera:

  • Väl utvecklade mallar för att du enkelt ska kunna skapa en snygg hemsida. Här finns många att välja på
  • Det finns även mängder av funktioner som du kan lägga till. Detta är dock något som många överutnyttjar så att det blir rörigt. Starta därför med ett fåtal funktioner som verkligen behövs för att hjälpa dina besökare konvertera!
  • WordPress som väldigt många använder. Det finns därför mycket support och hjälp att få. Detta både i forum, dokumentation men även i form av experter som webbdesigners. De flesta problem kan du med andra ord få hjälp att lösa.

Sammanfattning skapa hemsida som blir en viktig resurs i ditt företag

Det viktigaste är nog att våga börja, sedan finns det alltid hjälp att få på vägen. Men utgå alltid från dem som ska besöka din hemsida. Det är dem som ska ha en riktigt bra upplevelse för att vilja återvända, eller t o m bli din kund. Och såklart ska du även beakta vad du vill uppnå med hemsidan. Detta kan vara en av ditt företags viktigaste resurser om du får till både besökare och konvertering.

Känner du att du skulle behöva hjälp med grunden så att du har de bästa förutsättningarna att bygga en hemsida som levererar? Jag har lång erfarenhet av webbdesign i WordPress, men även av att skapa riktigt bra användarupplevelser.

Boka en behovsgenomgång med mig, så hjälper jag dig vidare.

Rulla till toppen