VERKTYG

Jag vill gärna testa!

Onlineverktyg för design av grafiskt material

SKAPA DESIGNER TILL SOCIALA MEDIER

Väldigt stor del av bilderna till den här hemsidan har jag designat i Canva Pro. Det är ett onlineverktyg med tillgång till mängder av foton, illustrationer och mallar för olika sociala medier. Det är även möjligt att ladda upp sina egna bilder och använda i olika designer. Man kan göra annonser, visitkort, bloggbanners, presentationer och mycket mer. Jag har helt övergått från Photoshop till Canva, det fungerar för de behov jag har.

Verktyget är enkelt att använda och man kommer igång snabbt.

Även alla bilder till mitt Instagramflöde är designade i Canva. Där har jag även mina och kunders varumärkes färger och logotyper. Man kan spara upp till 3 typsnitt som man använder till sitt varumärke. Det som jag ser som en nackdel (den jag hittills upptäckt) är att man bara kan spara max tre typsnitt. Det är dock inte svårt att söka och hitta typsnitt när man jobbar med en design.

Detta är kerlundesign, färger och typsnitt

Nedan ser du en kunds IG-flöde men även mitt eget med bilder som jag designat i Canva.

Dinnerinsweden
Kerlundesign

Gör din egen Instagram post här, testa Canva gratis

ANVÄND PROFFSIGA CLIPARTS OCH GRAFIK

En ytterligare användbar onlinetjänst är Creative Market. Där kan man köpa färdiga mallar, clipart, typsnitt, illustrationer, foton, mallar till Canva och så vidare.

Jag har laddat ner en template för Opt-ins som jag tycker är bra och som kan användas i Canva. Man laddar ner sina produkter och kan sedan modifiera dem. Ofta fungerar de både i Canva, Photoshop, Illustrator osv.

Nedan ser du några gratisprodukter på Creative Market. Det finns minst sex stycken gratisprodukter att ladda ner varje vecka. Dessa är fria att använda.

Powered by Creative Market

Opt-in med template från Creative Market, kred: Lady Boss Studio

En till fördel med de två verktyg jag tagit upp här är att bägge har affiliate program. Dvs att man kan rekommendera dem till andra och få kick back. Jag är affiliate för just dessa eftersom jag använder bägge och känner att de ligger i linje med det jag gör. Enkla att förstå och använda plus att de sparar mig tid. Därför kan jag rekommendera just dem till er.

%d bloggers like this: