Verktyg för grafisk design

Jag vill gärna testa!

VERKTYG FÖR ATT SKAPA GRAFISK DESIGN

En stor del av bilderna till den här hemsidan har jag designat i Canva Pro. Det är ett verktyg med tillgång till mängder av foton, illustrationer, mallar. Det är även möjligt att ladda upp egna bilder och använda i olika designer. Jag kan göra annonser, visitkort, bloggbanners, presentationer och mycket mer. Jag har helt övergått från Photoshop till Canva, det fungerar för de behov jag har.

Verktyget är enkelt att använda och man kommer igång snabbt.

Även alla bilder till mitt Instagramflöde är designade i Canva. Där har jag även mina och kunders varumärkes färger och logotyper. Man kan spara upp till 3 typsnitt som man använder till sitt varumärke. Det som jag ser som en nackdel (den jag hittills upptäckt) är att man bara kan spara max tre typsnitt. Det är dock inte svårt att söka och hitta typsnitt när man jobbar med en design.

verktyg för grafisk design
Detta är kerlundesign, färger och typsnitt

Nedan ser du exempel på IG-flöden där jag designat inläggen i Canva.

Dinnerinsweden
IG-flöde skapat med verktyg Canva
Kerlundesign

Designa egna Instagram poster med Canva, testa gratis

ANVÄND PROFFSIGA CLIPARTS OCH GRAFIK

En ytterligare användbar onlinetjänst är Creative Market. Där kan man köpa färdiga mallar, clipart, typsnitt, illustrationer, foton, mallar till Canva och så vidare.

Jag har laddat ner en template för Opt-ins som jag tycker är bra och som kan användas i Canva. Man laddar ner sina produkter och kan sedan modifiera dem. Ofta fungerar de både i Canva, Photoshop, Illustrator osv.

Nedan ser du några gratisprodukter på Creative Market. Det finns minst sex stycken gratisprodukter att ladda ner varje vecka. Dessa är fria att använda.

Powered by Creative Market

exempel på opt-in mall från verktyget Creative market
Opt-in med template från Creative Market, kred: Lady Boss Studio

En till fördel med de två verktyg jag tagit upp här är att bägge har affiliate program. Dvs att man kan rekommendera dem till andra och få kick back. Jag är affiliate för just dessa eftersom jag använder bägge och känner att de ligger i linje med det jag gör. Enkla att förstå och använda plus att de sparar mig tid. Därför kan jag rekommendera just dem till er.

%d bloggers like this: