Start » Designblogg med tips och inspiration för en hemsida besökare gillar » Webbyrå i Sörmland – som anlitas av kunder i hela Sverige

Webbyrå i Sörmland – som anlitas av kunder i hela Sverige

Personlig webbyrå

Personlig webbyrå med säte i Sörmland

Varmt välkommen till Kerlundesign AB, en liten webbyrå i Nyköping. Företag i hela landet anlitar oss för hjälp med sina hemsidor. Detta gör att vi i nuläget oftast möter våra kunder via onlinemöten och samarbetar i digitala kanaler.

Vill du ha en kostnadsfri genomgång av ditt företags hemsida? Boka en tid här >>

Därför startade jag webbyrån

Från digitala utbildningar

Jag som äger Kerlundesign webbyrå heter Linda Åkerlund. Här berättar jag mer om mig och min bakgrund.

Under ca 15 år arbetade jag med att skapa utbildningsmaterial, design av hela utbildningsprogram. Dessutom har jag sedan 1999 gjort digitala utbildningar (webbkurser) och animationer för att på ett enkelt sätt förklara komplicerade flöden eller tekniska processer. Kommunikation i texter och bilder var också en stor del av min vardag.

Jag startade min första blogg 2012 då jag deltog i en fotoutmaning 365 foton. Då startade jag även konto på Flickr och började aktivt fotografera och nätverka online för att bygga upp mina kontakter. Min resa in i onlinevärlden kom igång på allvar.

Under 2013-2014 ledde jag ett projekt där vi implementerade IKT i utbildningsverksamheten på KSU där jag arbetade. Detta innebar att vi digitaliserade alla utbildningar och skapade en plattform där kursdeltagarna kunde mötas och kommunicera.

Här startade mitt engagemang och intresse för digitalisering på allvar. Självklart för alla möjligheter men jag kände även att det fanns så mycket att göra kopplat till användarvänlighet.

bygga en hemsida som levererar

Till webb och digital marknadsföring

För att lära mig mer om digitala medier och bra användarupplevelser så började jag 2015 en treårig utbildning inom digital design. Jag gick kurser inom interaktionsdesign, grafisk design, användarupplevelser (UX) och webb. Här arbetade vi mycket med målgrupp och tydliga budskap som underlättar för användarna. Detta är åren då Kerlundesign webbyrå uppstod, först endast som hemsida, sedan som företag. Det var även här jag mer aktivt började använda WordPress på daglig basis.

2019 blev min hobbyverksamhet enskild firma och bisyssla. En av mina kunder från första året är fortfarande kvar hos mig. Jag hjälper dem med hemsidan, sociala medier/marknadsföring, annonsmaterial och presentationer samt skriver bloggar åt dem.

Under åren har det blivit att antal kunder med olika behov. Dock är fokus i verksamheten webbdesign och att hjälpa våra kunder dels få besökare till hemsidan (SEO) men även att besökare ska konvertera (köpa, boka, kontakta). Grunden för konverteringar är att hemsidan är lätt att använda och förstå, det ska vara väldigt enkelt att konvertera. Här kan du se några några tidigareuppdrag >>

Exempel på hemsidor:

Webbyrå exempel design
Webbyrå exempel design
webbyrå exempel design

I grunden utgår allt från mitt starka intresse för människor och en stark empatisk förmåga. Det hjälper mig att hålla fokus på målgruppens perspektiv och förstå vad som är svårt eller utmanande. Detta är också Kerlundesigns värdegrund. Empati och digital expertis ger dig de bästa förutsättningarna för en hemsida som besökare älskar.

Framtid och mål med Kerlundesign AB

Under 2023-2024 planerar jag att utvidga verksamheten med fler personer. Detta för att kunna hjälpa fler företag till en hemsida som levererar. Utöver detta ligger det i planen att starta ett medlemsprogram där du som deltar får hjälp med ditt företags digitala kanaler. Allt från webb till e-postutskick och marknadsföring online. Här kan du sätta upp dig på väntelista så får du information direkt när jag startar. Självklart förbinder du dig inte till något, detta är endast en intresseanmälan.

Dessutom erbjuder vi alltid dig som vill ha hjälp med hemsidan en kostnadsfri genomgång innan offert. Boka in din genomgång med mig idag, så börjar vi där. Detta är ditt första steg mot en hemsida som dina besökare älskar.

Rulla till toppen