Webbdesigner – 5 skäl till att det är en bra investering

Anlita en webbdesigner

Att anlita en webbdesigner är en bra investering för ditt företag

Jag vet att många företag tycker att det är dyrt att anlita en webbdesigner. Och visst kostar det en slant. Det ska det göra om den du anlitar är seriös. Men det kostar för att detta är en investering – i ditt företag. Idag är det svårt att inte vara närvarande online om du driver en verksamhet. Hemsidor har blivit mer eller mindre en självklarhet. Nästan alla företag har en sida på webben idag. Dock är det fortfarande väldigt många sidor som inte besöks eller som är otroligt svåra att använda av olika anledningar.

En hemsida som besökare inte kan använda eller som krånglar är inte positivt för ditt företag. Därför är det en bra investering för dig att du anlitar en professionell webbdesigner för att skapa din hemsida. Här kommer jag att gå igenom 5 viktiga skäl till varför du bör göra det.

5 skäl att anlita en professionell designer till din hemsida

  1. Designen skapar förutsättningar för att dina besökare ska stanna kvar på din sida. Konvertering är ofta ett mål när man sätter upp sin webbsida. Du vill att besökare köper eller prenumererar, kontaktar dig alternativt något annat. Om designen inte är genomtänkt och sidan är svår att använda så uteblir konverteringarna.
  2. Webbdesign handlar om att se en helhet. Det är många bitar som ska läggas ihop för att din hemsida ska skapa de resultat du önskar. Med andra ord handlar det inte enbart om att det ser fint ut. Funktioner, utseende och hela strukturen samverkar för att ge besökare en bra upplevelse.
  3. Som företag har du säkert flera olika platser där du syns. Både online och IRL. Därför är ditt varumärke viktigt, att det finns en röd tråd. Du vet inte var potentiella kunder först “träffar på” ditt företag. Detta är något som är grundläggande och viktigt vid design av din nya hemsida.
  4. Idag använder de allra flesta mobilen när de söker på Google. Detta innebär att din hemsida i första hand behöver se bra ut och vara snabb på mobilskärmar. De som arbetar med design dagligen ser alltid till att detta fungerar.
  5. SEO – det här är inte något som alla webbdesigners arbetar med. Men i nuläget gör fler och fler det. SEO hjälper dig att få besökare till din hemsida. Detta är inte något som händer snabbt efter att sidan är klar. Grundläggande SEO är därför en förutsättning för att du snabbar ska få besök.
Webbdesigner Linda Åkerlund, Kerlundesign

Hur arbetar du med din hemsida idag?

Kanske har du redan en hemsida och funderar på att anlita hjälp att fixa till den så att du får besökare och fler konverteringar? Innan du gör det så är det viktigt att du känner att du hittat rätt person att hjälpa dig. Detta är grunden i ett bra samarbete och för att du ska bli nöjd. När jag hjälper mina kunder med webbdesign så inleder jag alltid med ett kostnadsfritt första möte. Där går vi tillsammans igenom behov och önskade resultat av vårt arbete tillsammans. Oavsett om du vill ha hjälp med helheten eller om jag endast kommer in som konsult vissa tillfällen och du själv gör jobbet.

Jag har mer än fem års erfarenhet av WordPress och andra plattformar för webb. Med en examen i digital design har jag även en bred kunskap inom användarupplevelser och att skapa användarvänliga hemsidor. Varmt välkommen till mig!

Boka in en kostnadsfri genomgång med mig idag, så börjar vi där. Detta är ett första steg mot en hemsida som dina besökare älskar.

Rulla till toppen