Välja program & appar till företaget – tänk på det här

välja program & appar

Vilse i djungeln när du ska välja program & appar?

Maximera nyttan för ditt företag när du väljer vilka program & appar du ska använda. Utgå från ditt företags mål och behov, så här gör du!

Egentligen behöver du bara tänka på en enda sak när du ska välja digitala verktyg att använda i ditt företag. Ditt företags mål och nyttan du vill få ut. Vad ska digitaliseringen tillföra ditt företag? Fundera på vad det är du behöver kunna göra för ett effektivare företagande, förenklad digital marknadsföring osv. Detta låter kanske självklart och enkelt, men jag träffar många företagare som är förtvivlade över krångel och svårigheter. Något som de trodde skulle vara jättesmidigt har istället blivit en tidstjuv.

Klargör din strategi och skapa mål för digitaliseringen, vad vill du uppnå?

Digitalisering i sig ger ingen nytta

Idag får vi som företagare dagligen tips och inspiration kring verktyg för olika uppgifter som ska underlätta. Men det är bra att tänka på att varje program & appar (tyvärr) har en viss inlärningströskel. Denna är olika hög beroende av din tidigare kunskap och såklart utifrån hur det är med användarvänligheten. Men varje nytt verktyg tar lite tid från din kärnverksamhet, det du vill göra i ditt företag.

Därför ska du välja med omsorg. Utifrån det du behöver.

Om du har koll på målen i ditt företag så blir det lättare att prioritera vad du behöver göra. Att använda appar som inte leder dig mot målen är slöseri med tid och blir på på det viset en kostnad för ditt företag. Du vill ju att dina digitala verktyg hjälper dig i företagandet!

program & appar för ditt företag

Digital teknik ska hjälpa oss inte stjälpa

Som sagt är ofta tekniken i sig en tröskel. Men om du vet vad du behöver kunna göra och väljer ett fåtal olika digitala verktyg för detta så kommer du snart hantera dessa och få ut nytta i användningen. Hoppar du däremot mellan olika program och appar utifrån tips du får så kan det ta mycket tid för att lära nytt. Dra så mycket nytta du kan av att automatisera olika flöden som nyhetsutskick och att posta på sociala medier.

Sitter du redan med ett antal program för nyhetsbrev, marknadsföring, hemsida, sociala medier? När du fått klart för dig vad målen är med dessa och vad du vill uppnå så blir det också lättare att prioritera och välja bort.

Det finns inga rätt eller fel här. Du ska ha ett fokus: Välj endast de verktyg som hjälper dig dit du vill nå med ditt företag!

Är det dags att optimera ditt företags digitala verktyg?

Säkerställ att du har endast de program och appar som ditt företag faktiskt får nytta av. Jag hjälper kunder med konsultation, digitala strategier och webbdesign av användarvänliga hemsidor. Boka en kostnadsfri genomgång av ditt nuläge så börjar vi med en översyn av din digitala vardag.

Rulla till toppen