Start » Designblogg med tips och inspiration för en hemsida besökare gillar » Hemsida till företag – en central funktion i din verksamhet

Hemsida till företag – en central funktion i din verksamhet

hemsida till företag

Måste man ha en hemsida till företaget?

Jag skulle säga att en hemsida till ditt företag är en grundläggande funktion i verksamheten. En hemsida hjälper till att skapa förtroende för ditt företag och ska kunna hjälpa besökare förstå mer om vad de kan få hjälp med samt om vem som står bakom företaget. En annan fördel med hemsidan är att du äger materialet på ett annat sätt än t ex på Instagram och andra sociala medier. Blir ditt konto där stängt av någon anledning så har du inget kvar av det du lagt ut.

Det är inte ovanligt att man följer någon i sociala medier och vill veta mer, då besöker man vanligtvis hemsidan. Men den är så mycket mer än ett digitalt visitkort. Din webb kan bli ditt företags viktigaste tillgång och säljkanal. Med en design som optimerar möjligheten till konvertering och genom sökmotoroptimering. På det viset har du möjlighet att påverka både antal besökare och att de faktiskt tar kontakt med dig och på sikt blir kunder.

Självklart är inte behovet detsamma för alla. Det viktigaste är att du funderar på hur dina potentiella kunder nås på bästa sätt och vad en hemsida skulle kunna ge ditt företag för nytta. Exempelvis är en hemsida till småföretag sällan lika omfattande än till ett större företag. Tänk på att det är bra att du följer din målgrupp och nisch snarare än fyller sidan med massor av innehåll.

Exempel på varför företag har hemsidor

  • Det finns som sagt många syften med en företagshemsida, här är några:
  • Att visa upp och sälja produkter via en webbshop
  • “Digitalt visitkort” där dina besökare får mer info om ditt företag och dina erbjudanden
  • Blogg för att dela kunskap eller för marknadsföring
  • Kursportal med webbkurser

Hemsida för mitt företag -behöver jag anlita någon?

Många som startar eget företag skapar sin hemsida själva nästan direkt. Detta är ett bra och relativt enkelt sätt att komma igång med att synas online. Om du känner att du har tid och lust att skapa din egen sida så är det en bra lösning i början. Efter några år brukar behovet av en professionell webbplats öka i och med att företaget utvecklas. Det som kan vara bra att veta är att det ofta kan vara tidskrävande att gå in och uppdatera en befintlig sida i exempelvis WordPress. Detta beror på många faktorer men framförallt är det vanligt att använda extremt många plugins, skapa stora bildfiler och liknade när man är nybörjare. Det kostar i många fall nästan lika mycket att uppdatera sidan som att göra en helt ny. Många webbhotell erbjuder enkla hemsideprogram med drag and drop. Vilket gör att du enkelt kan bygga din hemsida. Det är först när du ser mer behov av t ex anpassningar som detta kanske inte räcker till för dig.

Jag tänker att det kan vara klokt att anlita en professionell webbdesigner direkt. Det är ju alltid möjligt att endast ta hjälp genom konsultation, för att få hjälp med grunden. Då har du bra förutsättningar att skapa en site som blir enklare att underhålla och uppdatera. För många företagare är hemsidan en säljkanal och ett ansikte utåt. Det är här som flertalet potentiella kunder möter ditt företag online första gången. Då är det viktigt att det blir ett bra möte, eller hur?

Vi har alla våra nischer och det vi faktiskt älskar att göra. Om du inte arbetar med web design i ditt företag så kan det vara otroligt befriande att få hjälp med detta. Du kommer garanterat att spara massor med tid. Samtidigt får du en professionell hemsida som kan hjälpa ditt företag synas.

Vad kostar en WordPress hemsida för företaget?

Detta beror såklart på vad du har för behov och önskemål. Behöver du många sidor och vill ha hjälp även med innehållet? Då blir det en högre kostnad. Om du endast önskar ett par sidor och få eller inga anpassningar sjunker kostnaden såklart. Första webbsidan kan med fördel vara enkel då det brukar vara så att hemsidan växer med företaget. Behoven förändras över tid när du går från att vara nystartad till etablerad.

I samarbete med mina kunder är jag noga med att kartlägga vilket resultat som förväntas av hemsidan. Det är stor skillnad mellan en rent informativ sida, inspiration eller säljande, t ex en e handel. Jag brukar alltid vilja träffa dem som vill ha hjälp med sin website för att kunna föreslå bästa och mest prisvärda lösningen.

Mina priser är alltid fasta utifrån offerten. Det bästa sättet för dig att få en korrekt prisuppgift för en hemsida är att boka en kostnadsfri genomgång med mig. Du förbinder dig inte till något, vi går igenom din hemsida eller behov av en ny hemsida.

Rulla till toppen